zaterdag 23 april 2016

The Jungle Book

Gisteren met vriend Harry de film "The Jungle Book" bezocht. Gebaseerd op het boek van Rudyard Kipling uit 1894 en natuurlijk de Disney tekenfilm uit 1967. Zowel de film als de tekenfilm laten slechts 3 verhalen zien van de 15 die de totale Jungle Book omvat, naast een aantal gedichten.

Het was de 3D versie, en we hadden nog zo'n bril, maar die bleek niet goed te zijn voor Imax 3D, daar heb je weer een andere bril voor nodig, ter plekke aan te schaffen. Het zal er toch niet van komen dat we dadelijk allemaal 5 verschillende 3D brillen in huis hebben. Nu ja, ik denk dat ik de tijd nog zal meemaken dat we lachen om het feit dat we überhaupt met brillen op zaten in de bioscoop voor het 3D effect, omdat het dan gewoon zonder bril te zien zal zijn.

Waar de tekenfilm nog voor (kleine) kinderen geschikt is is deze film dat beslist niet. Zowel de dieren als de omgeving komen allemaal uit de computer, alles is opgenomen in de LA Center Studios in Los Angeles, maar zo knap gemaakt het is adembenemend echt. De stemmen van de dieren worden ingesproken door niet de minsten, o.a. Bill Murray, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansen en Christopher Walken. Mowgli de enige acteur in de film wordt gespeeld door de 12 jarige Neel Sethi een jongen uit New York die uit meer dan 2000 kandidaten is gekozen en voor wie dit zijn eerste film is.

Globaal volgt de film de tekenfilm uit 1967, maar haalt ook weer dingen uit het boek die de tekenfilm niet hebben gehaald en er wordt natuurlijk ook hier en daar een eigen twist aan gegeven, en ja er zitten ook 2 liedjes in die we kennen uit de tekenfilm, enigszins herschreven, maar wel herkenbaar.
Een aanrader om te gaan zien, deze film, maar nogmaals niet met (kleine) kinderen.

Ben Kingsley (stem van Bageehra), Neel Sethi (Mowgli) en
Lupita Nyong'o (stem van Raksha)

De Imax 3D bril en de gewone 3D bril

Geen opmerkingen:

Een reactie posten