zondag 24 juli 2022

Happy vibes week 30

Wij kennen het niet, maar in Amerika is het jaarboek op school een ding, een belangrijk ding, zo veel hebben we wel geleerd van series en films. De 12 jarige Brody Ridder uit Colorado kwam thuis met een jaarboek waar maar twee klasgenoten en twee leraren iets in hadden geschreven, ondanks dat hij het aan verschillende kinderen had gevraagd. Brody besloot om er zelf maar iets in te zetten: "Hope you make some more friends". Het was een reflectie van maandenlange pesterijen die hem ten deel vielen op school.

Voor zijn moeder, Cassandra, was dit het breekpunt. Ze besloot om een bericht te plaatsen in de Facebookgroep voor ouders van de school:

"My poor son. Doesn't seem like it's getting any better. 2 teachers and a total of 2 students wrote in his yearbook. Despite Brody asking all kinds of kids to sign it. So Brody took it upon himself to write to himself. My heart is shattered. Teach your kids kindness."

Daarna plaatste ze het ook op haar eigen Facebookpagina om haar vrienden op de hoogte te houden over het gebeuren. Toen kwam er een lawine aan reacties, bedrijven, beroemdheden, ouders en kinderen reageerden online en 'in real life' om Brody een hart onder de riem te steken. 

Eén van die beroemdheden was Paul Rudd, één van de mooiste mannen die op deez aardkloot rondloopt vind ik en volgens People Magazine was hij in 2021 'The Sexiest Man Alive', maar daar gaat het nu niet om, en dan, mooi zijn is maar huiddiep. Hij blijkt daarnaast ook een zeer aimabel mensch. Hij heeft gefacetimed met Brody en heeft hem een handgeschreven briefje gestuurd. Vervolgens stuurde Paul hem een helm van superheld Ant Man, één van de rollen die Paul heeft gespeeld. 

Toen Brody weer naar school ging kwam er een groep oudere studenten naar zijn klas om in zijn jaarboek te schrijven. Cassandra is intussen in gesprek met nonprofit organisaties die zich inzetten tegen pesten om de boodschap van vriendelijkheid en empathie te blijven verspreiden. Voor Brody is al die positiviteit natuurlijk geweldig, hij is hoopvol om volgend schooljaar te proberen om meer vrienden te maken. 

Brody Ridder.

Paul Rudd.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten