zondag 31 juli 2022

Happy vibes week 31

De 16 jarige student Corion Evans bedacht zich geen moment toen hij er getuige van was hoe een auto in Moss Point de Pascagoula rivier inreed. Op ongeveer zes meter van de oever begon de auto snel te zinken met drie passagiers, drie jonge meisjes. Hij trok zijn schoenen en shirt uit en sprong het water in om de meisjes te redden. "Ik dacht alleen maar, ik kan die mensen niet laten sterven ze moeten het water uit, dus sprong ik het water in". 

Onderwijl was politieagent Gary Mercer ook ter plekke maar kwam zelf in de problemen toen één van de meisjes die hij probeerde te redden panikeerde en hij zelf kopje onder ging. Corion hoorde hem om hulp roepen en kon ook hem in veiligheid brengen. 

De meisjes en de agent zijn naar het ziekenhuis gebracht en maken het alle vier goed. De bestuurster van de auto verklaarde dat ze haar GPS aan het volgen was en niet besefte dat ze het water inreed. 

Corion op zijn beurt ontving een Certificate of Commendation voor zijn daadkrachtige optreden. "Als Corion niet geholpen had, had dit een tragische afloop kunnen hebben", aldus Brandon Ashley, hoofd van het politiebureau. "Wat een geweldige moed en onbaatzuchtigheid heeft hij getoond bij het riskeren van zijn eigen veiligheid om mensen die gevaar liepen te helpen."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten