vrijdag 22 juli 2022

Oh honey.....

Mijn wankel mensbeeld kreeg van de week een duwtje in de goede richting toen ik beelden zag van strandbezoekers die drie spitssnuitdolfijnen welke dreigden te stranden probeerden terug te duwen richting zee, wat ook lukte. 

Een dag later werd het beeld weer naar beneden bijgesteld. Toen één van de dolfijnen weer los van het zand was en de goede richting opging vond een zwakhoofdige vrouw het noodzakelijk om het dier met haar armen vast te pakken en er een been overheen te slaan om op de dolfijn te komen. Een dier in nood nog angstiger maken dan het al is. Er is een filmpje van, maar dat heb ik niet gekeken. Op mijn leeftijd moet je voorzichtig met opwinding in het algemeen en negatieve in het bijzonder omgaan. Omstanders riepen het mens gelukkig tot de orde en trokken haar van de dolfijn af, zodat deze weg kon komen.

In deze tijd is zo'n video van de op de dolfijn klimmende vrouw natuurlijk snel gedeeld en zijn bedreigingen aan haar adres het niet te stoppen gevolg. En nee, dat is niet oké. De politie was al op zoek naar haar, omdat het strafbaar is wat ze heeft gedaan. Ze heeft zichzelf gemeld en is vastgezet vanwege dierenmishandeling en is in afwachting van haar straf. 

Volgens de directeur van SOS Dolfijn was haar actie niet alleen risicovol voor de dolfijn, maar ook voor de vrouw zelf. Zo'n dier kan allerlei ziektes met zich meedragen, daarnaast is de dolfijn sterk genoeg om haar ribben te breken.  

Een spitssnuitdolfijn zoals we 'm het liefste zien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten