zaterdag 28 januari 2023

Cacharel

Het was in de tweede helft van de jaren 80 dat ik kennismaakte met de herengeur Cacharel pour l'homme, het was liefde op het eerste snuifje, of zoiets. Ergens gaandeweg, er is niet echt een moment te noemen, ben ik andere geurtjes gaan gebruiken en verdween Cacharel naar de achtergrond. 

Op een zeker moment besloot V&D waar ik mezelf nuttig maakte op de boeken- en entertainmentafdeling de parfumerieafdeling op te doeken. Dit resulteerde erin dat alle geurtjes voor ons als personeel voor een paar euro per flesje aangeschaft konden worden. Een wagonlading is wat overdreven, maar een flinke tas met verschillende eau de toilettes heb ik toen wel gekocht. Ik heb er echt jaren mee gedaan. Ik dacht helemaal niet meer aan Cacharel, die zat ook niet bij de voorraad die werd uitverkocht. Parfums en eau de toilettes zijn ook aan mode onderhevig, er zijn er maar enkele die de tand des tijds en de waan van het moment blijven doorstaan. 

Mijn huidige geurtje is aan het opraken en ik dacht van de week ineens, zou Cacharel pour l'homme nog bestaan? Nou, een simpele zoekopdracht leerde me dat dit zeker het geval was. Het geurtje is een blijvertje gebleken, een klassieker zo u wilt. Ontworpen door Gerard Goupy en uitgebracht in 1981 en nog steeds volop verkrijgbaar. Maar ja wat wil je ook met topnoten van nootmuskaat, lavendel, scharlei en bergamot, hartnoten van cyclamen, anjer, jasmijn, ylang-ylang, lelietje van dalen en geranium en basisnoten van spar, amber, sandelhout, muskus, eikenmos, ceder en vetiver, dan heb je wel wat in de markt gezet. 

U vat 'm waarschijnlijk al, ik heb Cacharel pour l'homme besteld en gisteravond werd het bezorgd. Bij de eerste snuif aan het flesje leek het wel of er honderden beelden in milliseconden door mijn hoofd flitsten. Cacharel en ik zijn weer vriendjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten