zondag 1 januari 2023

Oudejaarsavond

In oorsprong zouden Roos, Pieter, Remco en ik oudejaarsavond bij Talitha doorbrengen. Roos ging met haar vader naar Oostenrijk, toen waren er nog vier. Tweede kerstdag viel voor Remco en Pieter in het water omdat Pieter positief getest was op corona. En waar Talitha en ik al rekening mee hadden gehouden werd ook bewaarheid, Pieter was weer beter maar op oudejaarsdag bleek nu Remco positief te testen. Toen waren er nog twee.

Talitha had voor de avond van alles besteld bij HelloFresh, maar de dozen met alle comestibles bleken zoek, wat haar bijna op de rand van een zenuwinzinking bracht op oudejaarsochtend, omdat toen nog niet bekend was dat Remco en Pieter moesten afzeggen. Ter elfder ure kon ze bij Flink nog genoeg heerlijkheden bestellen om er een geslaagde avond van te maken.

Omdat ik nu niet kon worden thuisgebracht, wat ik met Pieter had afgesproken, besloot ik om met de fiets naar Talitha te gaan, mede omdat het de warmste temperatuur ooit gemeten op oudejaarsdag was (hallo klimaatverandering) en het gestopt was met regenen. Halverwege, precies in een gebied waar je ook nergens heen kon of kon uitwijken naar een metro, begon mijn fiets van het één op het andere moment rare geluiden te maken en ik had het gevoel dat de trappers los zaten, daarnaast kon ik ook niet meer remmen, en dat is wel essentieel als je deelneemt aan het verkeer. Ik word daar lacherig van, vanwege het komische van de situatie en omdat ik er op dat moment toch niks aan kan doen. Zo goed en zo kwaad als het kon naar Talitha gefietst, Daar aangekomen bleek er ook plots speling in mijn achterwiel te zitten.

Met Talitha afgesproken dat ik op haar fiets weer naar huis zou gaan en later mijn fiets op te halen om naar de fietsenmaker te brengen. Talitha heeft zo'n fiets met ondersteuning. Die fiets is vorig jaar bij haar in de berging gezet en heeft ze er niet meer naar omgekeken. Dus zo ergens in de avond vroeg ik me af of die accu niet moest worden opgeladen. Wij naar beneden, en dat bleek ook zo.

Verder hebben we een heel geslaagde avond gehad, lekker allerlei hapjes gegeten, wijn en champagne gedronken en film gekeken, even naar het dakterras om vuurwerk te kijken en toen we in de nacht mijn fiets in haar berging gingen zetten en haar fiets er uit halen, bleken de banden zacht dus die moesten opgepompt. En daar ging ik als een echte boomer op een fiets met ondersteuning richting huis. Maar ik kan u zeggen, het fietst heerlijk. 

Ik hoop niet dat al deze gebeurtenissen, corona, zoekgeraakte bestelling en plotselinge fietsongemakken een voorbode zijn voor 2023, maar eerder een laatste sneer van 2022. We hebben in ieder geval besloten om met Roos, Remco en Pieter op een later moment gewoon alsnog een verlate oudejaarsavond te vieren, omgedoopt naar nieuwjaarsavond. Er is nog voldoende champagne over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten