woensdag 11 januari 2023

Glass onion

Bij herhaling zag ik wervende beelden voorbij komen van de film 'Glass Onion' in de reclame blokken die op Netflix te zien is. Het getoonde sprak me wel aan. Officieel is de titel: 'Glass Onion: A Knives Out Mystery', en zo kwamen we er achter dat er in 2019 al een film was met de titel 'Knives Out'. Het zijn losstaande verhalen, de enige met een terugkerende rol is Daniel Craig als detective Benoit Blanc. 

Dus besloten we vorige week eerst 'Knives Out' te kijken en deze week 'Glass Onion'. Omdat het films zijn waarin een moordmysterie plaatsvindt, zal ik u niet zo veel vertellen over het hoe en wat, maar meer over de sfeer. Stelt u zich een Agatha Christie achtig verhaal voor met veel personages en dus ook verdachten maar dan wel qua verhaallijnen helemaal naar deze tijd gehaald. En er spelen in beide films een geweldige sterrencast, w.o. Kate Hudson, Christopher Plummer, Chris Evans, Don Johnson, Hugh Grant, Janelle Monáe en nog vele anderen, waarvan sommige soms enkel maar in korte cameo's. 

Het is prachtig verfilmd het eerste verhaal speelt zich af in een enorm landhuis in Massachusetts en het tweede op een privé eiland in Griekenland. De verhaallijnen zitten heel ingenieus in elkaar en er zit ook humor in. Tevens word je telkens verrast door plottwists. U moet wel rekening houden met een lange zit, beide films zijn zo'n twee en een half uur lang. Maar de moeite waard!

'Knives Out'. 

'Glass Onion'. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten