vrijdag 13 januari 2023

Ik ben er nog

U was waarschijnlijk voetstoots van bovenstaande titel van dit blogje uitgegaan, maar laat me u meenemen naar gisteravond. Inderdaad waren de lampen die ik had ingesteld met de timer om aan te gaan als het donker werd ook daadwerkelijk aangegaan. Maar al snel heb ik de loftrompet die ik over mezelf had afgestoken weer opgeborgen. 

Een gedeelte van de lampen waren uit en ook mijn Experia box was uit. Een check in de meterkast leerde me dat er een aardlekschakelaar was uitgeschoten. Ik die weer omhoog gezet, alles deed het weer, maar....pang! Weer uit, weer omhoog....pang! Nadere inspectie bracht aan het licht dat er kortsluiting zat in de lamp op de lanai. Opeens, sinds ik er gisteren een ander lampje in heb gedraaid. Het lichtknopje dat die lamp bedient zit binnen en is tegelijkertijd ook het knopje voor een lamp binnen. Ik weet ook niet hoe of wat, maar zo zit dat nu eenmaal al sinds ik hier woon. 

Ik de lantaarn van de lanai uitgezet in het appje, maar de lamp binnen niet. Dan is er toch wel stroom op die lantaarn, want toen ik even ging kijken met het licht van mijn foontje over hoe en wat, kwamen er vonkjes en rook uit daar waar de stroomdraad het lantaarntje ingaat. Dat is niet goed, dacht ik, mede omdat het op een houten balk is bevestigd. Vandaar 'ik ben er nog'. Er had zomaar een krantenbericht kunnen zijn over een bejaarde man die is gevonden in een uitgebrande woning. 

Nu ik erover nadenk deed de lantaarn voor de wisseling van het lampje al vreemd. Ging niet meteen aan als ik 'm aanzette, pas veel later. Ik dacht dat het bolletje wat erin zat aan het eind van z'n leven was en de rook die ik zag toen ik de bolletjes verwisselde, daarvan dacht ik niet dat het rook was, maar iets stoomachtigs van het warme lampje in de koude nacht ofzo. Ter mijn verdediging, de aardlekschakelaar is toen ook niet uitgesprongen als teken dat er iets aan de hand was.

Nou ja, er is niets ernstigs gebeurd, lantaarn en lampje in huis wat gekoppeld is beide uitgezet en ik zal zondag overdag es kijken wat er aan de hand is. Ondertussen begrijpt u dat die hele ommezwaai naar de 21e eeuw qua lampen een heel feuilleton aan blogjes gaat opleveren. Als er in de tussentijd geen ongelukken gebeuren natuurlijk. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten