woensdag 25 januari 2023

I want candy

Ik meende in eerste instantie met een satirische berichtgeving à la 'De Speld' van doen te hebben die de o zo geplaagde (dat vinden ze zelf) extreem rechtste witte heteroseksuele man in een ironisch spotlicht zette. Maar het bleek echt waar.

M&M's heeft 'limited edition' verpakkingen gelanceerd met vrouwelijke 'candies' in de kleuren bruin, groen en paars. Met daarbij de slogan, 'Supporting women flipping the status quo' om steun aan vrouwen te geven en om bestaande verhoudingen te veranderen. M&M's gaat van elk verkocht pakje één dollar doneren aan organisaties die zich op 'empowerment' van vrouwen richten. 

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van de extreem rechtse witte heteroseksuele man die zich überhaupt al heel snel gekrenkt voelt en dat meestal probeert te maskeren door immer een grote muil op te zetten. Tucker Carlson van Fox News is daar de verpersoonlijking van. Hij was woedend en vond dat M&M's 'woke' ging, noemde de poppetjes in de reclame, want daar gaat het om 'wellicht lesbisch' en de paarse variant 'plus sized obese', die achter je kinderen aangaan. We hebben het nog steeds over de pinda-chocolade snoepjes en de poppetjes ervan in de reclame. 

Ook de zichzelf alfaman (!) noemende rechts conservatieve Nick Adams deelde de intense boosheid van Tucker. 'Elke Amerikaan met een beetje verstand zou buiten zichzelf moeten zijn van woede vanwege dit wokisme van M&M's. Het is absoluut niet iets om weg te lachen, dit is een echte crisis. Mannelijkheid wordt bedreigd zoals nog nooit eerder in de geschiedenis is voorgekomen. 

Ik herhaal het nog maar eens, het gaat over snoepjes en poppetjes. Zelden zulke pussies gezien als dit soort extreem rechtse witte heteroseksuele mannen. Je bedreigt voelen in je bestaan door snoepjes en het ondersteunen van vrouwen. M&M's had niet verwacht dat de nieuwe karaktertjes zoveel ophef zouden veroorzaken. "Bij ons draait het om het samenbrengen van mensen". Ze hebben besloten de campagne stop te zetten, voor nu. Want tijdens de in Amerika geliefde Super Bowl zendt M&M's ook een commercial uit.

Ik haal mijn oude signalering maar weer eens van stal: ik ben omringd door gekken. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten