maandag 9 januari 2023

Huis van de toekomst

Als je een vriendin als Talitha hebt, kun je al enigszins het idee hebben hoe het huis van de toekomst zal zijn. Zij roept dingen en apparaten en licht reageren middels de vriendelijke stem van een dame. U kent me en weet dat ik wat behoudener ben, aan mij heb je niet veel met nieuwerwetse dingen. Ik ben zo heerlijk vertrouwd met het oude. Als het aan mij had gelegen deden we onze was nog gewoon aan de oever van de IJssel, hadden we nog bakelieten telefoons en hadden we van computers nog nooit gehoord. Daarom is het maar goed dat er anderen zijn, zieners, die het grotere geheel zien en het oude los durven laten.

Uiteindelijk ga ik vaak wel overstag, meestal als één van de laatsten, en na veel aanmoediging (lees: doordrammen) van vrienden die weten dat ik er wel vertrouwd mee raak. Maar ook omdat sommige dingen gewoon niet meer gemaakt worden. Zo ben ik destijds noodgedwongen van de lp naar de cd overgegaan omdat die niet meer werden geproduceerd. Inmiddels wordt de lp weer omarmd door de hippe mensen van nu, maar daar ga ik niet meer in mee. CD's zijn eigenlijk ook alweer passé, maar ik bewandel daar de gulden middenweg. Wel cd's maar ook alle cd's op een externe harde schijf die ik middels mijn geluidsysteem kan afspelen. Zo ingedeeld dat ik kan kiezen, door middel van keuze voor artiest, jaar, genre, etc. Ik doe aan cherry picking als het gaat om het toevoegen van moderniteiten in mijn dagelijks leven.

Nu is er weer iets nieuws op komst. Ik zal, net als Talitha, ook dingen kunnen gaan roepen waarbij in mijn geval een vriendelijke stem van een man zal reageren en de opdracht uitvoeren. Daartoe moet er een app worden geïnstalleerd op mijn foontje, dat is al gedaan. De man en ik hebben al interactie gehad. Ik moet speciale lampen kopen die daarop reageren met keuze uit miljoenen kleuren, dimmen tijdschakelaar en lampen aanzetten op afstand. Voor mijn lampen heb ik een kogellampje nodig met grote fitting. Ik heb op internet gespeurd en meen het gevonden te hebben, maar toch voor de zekerheid maar even de vraag gesteld aan de winkel, daar krijg ik vandaag waarschijnlijk antwoord op. 

Dan zal Talitha komen om het allemaal operationeel te krijgen. Waarschijnlijk kan ik dan ook mijn tv aanroepen om aan en uit te gaan. Ja mensen, niets is te dol. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten