donderdag 12 januari 2023

Trots

In principe ben ik niet het mens die zich op z'n borst klopt voor wat dan ook, maar over het volgende ben ik best trots op mezelf. Gisteravond werden de lampjes bezorgd die mij ongekende mogelijkheden zouden gaan bieden. Met Talitha had ik al afgesproken dat zij maandag komt om het allemaal te installeren met spraakbesturing van de vriendelijke man die in mijn telefoon huist en al. 

Maar ik bedacht, lampjes indraaien lukt me nog wel, en bij de lampjes zat een QR-code waarmee ik de AigoSmart app kon downloaden om ze via die app alvast in te stellen. Dat ging in eerste instantie natuurlijk mis. De lampjes brandden wel, heel, heel fel, maar ze te laten communiceren met de app, om ze te dimmen dan wel een kleur te geven, dat ging niet. Nou ja, dan maar op Talitha wachten, die heeft er verstand van. 

Maar toch kan ik het niet goed uitstaan. Een You Tube filmpje bracht, na veel proberen, uitkomst. Het snel knipperende lampje in de app is een voorbeeld en niet waar ik op moet letten, de lamp die geïnstalleerd gaat worden moet knipperen. Ja, technische mensen onder mijn lezers, slaat u zich maar op de dijen van pret over zoveel onnozelheid. Maar uiteindelijk is het me gelukt om alle acht de lampen operationeel te krijgen, in te kunnen stellen qua kleur en sterkte en, als het goed is, gaan er vandaag twee aan middels een timer die ik heb ingesteld in de app. Ook heb ik alle lampen in een groep gezet, zodat ze met één klikje allemaal aan gaan.

Ik was zelfs zo helder van geest om bij twee oudere lampen die ik heb en die geen conventionele schakelaar hebben en dus nooit geïnstalleerd zouden kunnen worden er de bolletjes in te doen van lampen die ik eerder had aangemeld en wel al in de app bekend waren. Maar het moet gezegd, het is een moeizaam traject, want de herkenning van de lampen gaat niet in één keer, daar gaan gerust een aantal pogingen aan vooraf. 

Tot zover het borstgeklop over mijn eigen competenties als non-technisch mensch. Maandag komt Talitha om het voor elkaar te krijgen dat ik dus kan roepen dat de lampen aan moeten en volgens mij gaat dat ook met de tv gebeuren. Nou ja, ik vínd dit....., met beide voeten ineens in die 21e eeuw. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten