donderdag 19 januari 2023

Smart

Smart is het woord de cette époque, en dan bedoel ik niet het grappige autootje, waar ik leuke maar ook tegelijkertijd traumatische herinneringen aan heb, nee, ik heb het over van alles in het huishouden. Ik heb nu dus lampen die smart zijn en ik blijk ook een tv te hebben die smart is en natuurlijk ook een smartphone. Sinds afgelopen maandag heeft mijn woning een voorzichtige stap gezet in de smartwereld van nu. 

Talitha kwam met equipment om mijn lampen nog smarter te maken dan ze al zijn en ze te laten samenwerken met De Stem. Als ik nu binnenkom en ik vraag om de lampen aan te zetten dan doet De Stem dat. En andersom ook als ze weer uit moeten. Ik kan ook vragen om de lampen feller dan wel minder fel te zetten of van kleur te laten veranderen. Dat doe ik natuurlijk nooit, het is nu zo ingesteld zoals ik het graag wil. Wel is ingesteld dat bepaalde lampen vanzelf aangaan als de zon ondergaat, dat scheelt gedoe met tijdklokken die je dan steeds moet aanpassen. 

Ook mijn tv bleek smarter dan ik dacht. Er kwamen tijdens het instellen dingen voorbij waarvan ik het bestaan niet wist, maar De Stem zet nu op verzoek ook de tv aan en uit. Nog niet van zender wisselen, dat moet nog gewoon met de afstandsbediening, maar toch. Daarnaast wenst De Stem me goedemorgen terug als ik dat tegen hem zeg en vertelt me vervolgens de temperatuur, de weersverwachting en het nieuws van dat moment. Gisteren attendeerde hij me erop dat mijn telefoon opgeladen moest worden. En volgens mij kan er nog veel meer, maar dat komt wel, babystapjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten