maandag 9 oktober 2017

Renovatie

Dat de renovatie aan de bergingen een aanvang had genomen is vorige week niet ongemerkt aan mij voorbij gegaan, het doorboren van mijn gasleiding was toch wel een memorabel moment. Maar vooralsnog heb ik na het aanbrengen van de nieuwe opzichtige omleiding kunnen koken zonder knallende gevolgen. Deze week zijn de ruimtes aan de beurt waar ook mijn berging onder valt.

Daartoe zijn er in de straat blauwe containers geplaatst waar een aan ieder uitgereikt hangslot op kan en waar je de spullen uit de berging voor een week in kan plaatsten. Dit weekend was het een geloop en gesleep vanjewelste. Ik zag buren zaterdag in de stromende regen bezig, maar daar had ik echt geen zin in. Gisteren was het droog en het zonnetje scheen, een mooi moment om mijn berging leeg te halen en alles naar de tijdelijke opslag te brengen. Het spreekt voor zich dat ik niet een container vlakbij heb, je hebt in iedere gemeenschap een bepaalde inner circle die dat soort zaken meteen voor zichzelf regelt. Ik hoor daar niet bij, maar dat is niet zo heel erg, ik heb er niet zo veel instaan, dus met een paar keer heen en weer lopen was het klaar. Ooit is er in april 2000, 17 jaar geleden toen ik hier kwam wonen, een sjoelbak in de berging gezet, en die kwam er pas nu weer uit om naar de container te gaan en zal volgend weekend weer terug gaan in de vernieuwde berging.

Het leuke is dat er saamhorigheid is en je in gesprek raakt met mensen waarvan ik geen idee had dat zo ook in de straat wonen. Vanzelfsprekend kreeg ik de deur van die container niet open, die zit namelijk met enorme stangen vergrendeld, en het bleek dat je de twee deuren niet tegelijk moet openen, maar alleen de rechtse. Het is een trucje wat bij de mensen van wie vorige week de bergingen zijn gerenoveerd bekend is en ze hielpen me er even mee. Ook vernam ik dat volgend jaar de pergola op de lanai vernieuwd zal worden. Ik had er al eens met een schuin oog naar gekeken omdat het wel een likje beits zou kunnen gebruiken, maar omdat ik alles wat met doe het zelven te maken heeft verafschuw, is het enkel bij die blik met het schuine oog gebleven, en nu wacht ik maar de vernieuwing daarvan af. Tevens krijgen we nog dit jaar twee rookmelders in de woning, ik neem aan één beneden en één boven. Ook daar heb ik wel eens over nagedacht, maar nu komt het vanzelf.

En ook best belangrijk, vanaf dinsdag zal, als het goed is, de verwarming het weer doen, zoals ik al eerder berichtte is dat vanwege de kou naar voren gehaald, anders zouden we pas in november weer verwarming hebben. Daar is niet zo heel goed over nagedacht natuurlijk door werkzaamheden aan de verwarmingen in oktober te laten plaatsvinden, maar goed er is een oplossing gevonden. Tot die tijd heb ik een dekentje.

Mijn container staat op het grasveldje bij de achterste lantaarnpaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten