zondag 4 september 2022

Happy vibes week 36

Ergens in de late jaren veertig, voordat ze beroemd waren, trad Frank Sinatra op in een theater in New York. Na de show ging hij naar Harlem om het Will Maston Trio, geleid door Sammy Davis Jr., te zien en te horen. Frank was erg onder de indruk van Sammy's talent en vroeg na het optreden om naar zijn optreden te komen. 

Na een week was Sammy nog niet geweest. Frank ging terug naar Harlem om nog een keer het optreden van het Will Maston Trio te bezoeken, en vroeg aan Sammy waarom hij nog niet was komen kijken. Sammy zei dat hij wel was geweest maar dat hij er niet in mocht. Frank stormde woest terug naar het theater, scheurde zijn contract voor hun ogen kapot en heeft er nooit meer opgetreden.

Een vriendschap voor het leven was geboren en zulke voorvallen deden zich nog regelmatig voor. Toen Sammy het niet werd toegestaan om op te treden in de Copacabana, weigerde Frank er ook op te treden. Toen Sammy werd geweigerd in een Las Vegas Hotel, zei Frank: "Geef hem mijn kamer!" Na het auto ongeluk waarbij Sammy zijn oog verloor, was het Frank die alle medische onkosten betaalde. 

Na al die jaren van vriendschap en veertig jaar van gezamenlijk optreden vroeg een journalist aan Frank waarom hij zo altijd zo vrijgevig en trouw was naar Sammy toe. Hij antwoordde met vier woorden: "Hij is mijn broer". 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten