donderdag 1 september 2022

Manchester by the Sea

Gisteren de film 'Manchester By The Sea' gezien. Prachtige zogenaamde 'art house film', over Lee (Casey Affleck) een klusjesman die te horen krijgt dat zijn broer Joe (Kyle Chandler) plotseling is overleden. Hij reist af naar Manchester by the Sea waar hij te horen krijgt dat hij de voogdijschap heeft gekregen over zijn 16 jarige neef Patrick (Lucas Hedges). Door middel van terugblikken wordt steeds meer duidelijk welke demonen Lee met zich meedraagt en hoe die doorwerken in zijn huidige leven.

Casey Affleck, ja, de jongere broer van, speelt de rol van de loner Lee echt geweldig, hij heeft voor deze rol zowel een Oscar als een Golden Globe gewonnen, en terecht. Ook Lucas Hedges zet heel goed neer hoe een 16 jarige met het overlijden van zijn vader omgaat terwijl zijn moeder uit het beeld is verdwenen. De film heeft talloze prijzen in de wacht gesleept en dan te bedenken dat ie in 32 dagen is opgenomen. Eén van de producenten is Matt Damon en het was in eerste instantie de bedoeling dat hij de rol van Lee zou spelen, maar door conflicterende andere projecten kon dat niet doorgaan zodat de rol naar Casey ging.

Gaandeweg openbaart zich het verhaal van met name Lee's leven en zijn relatie tot zijn broer en zijn neefje en een aantal ingrijpende gebeurtenissen die ik hier niet zal benoemen voor als u de film eens wil gaan bekijken. Ik raad hem ten zeerste aan!

Casey Affleck (Lee)
Patrick (Lucas Hedges)


Joe (Kyle Chandler) en Casey Affleck (Lee)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten