zondag 25 september 2022

Happy Vibes week 39

Het is niet de eerste keer dat het hier naar voren komt: In Amerika is prom night één van de belangrijkste momenten in een jong mensenleven. Populair zijn op highschool, hoe oppervlakkig ook, is, zoals we ook in talloze films en series zien, het allerhoogst haalbare als Amerikaanse tiener. 

Mikal Bartosik behoorde altijd al tot de populaire leerlingen, ze was vanzelfsprekend ook onderdeel van het cheerleaderteam, veel Amerikaanser dan dat kan bijna niet. Maar deze jongedame is niet het prototype van het cheerleadermeisje zoals we die we kennen uit voornoemde films en series. Al langere tijd zat ze in de lunchpauze bij de zogenaamde anders dan anderen-schoolgenoten. Waaronder Jonathan Ramilo, een autistische jongen. Als haar gevraagd werd waarom ze bij de 'rare gasten' zat antwoordde ze steevast dat het geweldig leuke mensen zijn. 

Met Jonathan kreeg ze een band. "Hij maakt me aan het lachen, is sociaal, cool en leuk om mee om te gaan". Gaandeweg kwam ze er achter dat hij nog nooit naar een schoolbal was geweest maar dat heel graag zou willen. Ze besloot het groots aan te pakken. Ze bracht hem een grote taart in zijn klas met daarop de vraag: 'Will you go to prom with me?' Jonathan was buiten zichzelf van vreugde en sprong door de klas. 

Het werd een geweldige avond voor Mikal en Jonathan. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten