maandag 12 september 2022

Vintage aan de Maas

Gisteren met Roos naar Vintage aan de Maas geweest. Het bleek de tweede keer te zijn dat het werd georganiseerd naar aanleiding van het succes van de eerste keer. Het was gesitueerd bij Oase aan de Schiehaven en dat ligt, zoals in de naam al besloten ligt, aan de Maas. Ik was onderweg in de metro toen Roos appte dat ze er al was, ik was vlakbij en binnen een kwartier konden we malkander in de armen vallen.

Het mooie is dat het kleinschalig van opzet is en er is een entree van €2,-. Dat is niet veel, maar het zorgt er wel voor dat niet Jan en alleman daar te hoop loopt. Het weer was ons gunstig gezind, fijn nazomerweer, want een gedeelte is buiten. Het eerste wat we zagen was een vrij grote stand waar allemaal trommeltjes op stonden, waarvan ik er een aantal herkende van vroeger die wij thuis hadden, maar daar ging het niet om. Het was de stand van De Lepelaer (website lepelaer.com), in die trommeltjes zaten theelepeltjes, gesorteerd op afbeelding. Dus o.m. sterrenbeelden, steden, dieren, gestileerd, etc.. 

In de stand stond Thijs, een jongeman zo weggelopen uit 1968, die van de theelepeltjes ringen maakte. Roos was meteen getriggerd en ze vond dat als ze een ring zou laten maken van een theelepeltje dat met een afbeelding van een roos zou moeten zijn. In het trommeltje met bloemen konden we niets vinden, maar toen kwamen we erachter dat theelepeltjes met een roos erop, geheel terecht natuurlijk, een eigen trommeltje hadden. Het was even uitzoeken welke het zou worden, ook hoeveel roos Roos zou overhouden om haar delicate vingertjes. In samenspraak met Thijs werd een mooi exemplaar uitgezocht. We konden het hele maakproces volgen en Thijs nam er de tijd voor, deed het, met een stickje op de lippen, heel secuur. Onderwijl legde hij uit hoe ie er zo toe gekomen was dit te gaan doen. Onderaan ziet u het mooie resultaat.

Na dit verrassende intermezzo hadden we wel trek gekregen en namen we een rijk belegde wrap met falafel en diverse groentes, gemaakt door een goed op elkaar ingespeeld echtpaar. Op zo'n vintagegebeuren komen leuke mensen af, beetje alternatief en kleurrijk en er heerste een goede harmonieuze sfeer. U kent me, ik ben enigszins wat gereserveerd naar vreemden toe, maar hier is een praatje snel gemaakt. Het scheelt natuurlijk ook dat ik samen met Roos was, die is wat socialer dan ik in het dagelijkse leven ben, maar de vibe aldaar had wel iets love and peace-achtigs, en dat kunnen we in deze bange tijden wel gebruiken.

Verder waren er allerhande vintage spullen, van kleding tot snuisterijen en meubels, maar we hebben ons ingehouden, ik heb ook helemaal geen plek meer voor wat dan ook. Het was al enig om het allemaal te zien. Wel is er een heel klein zaadje geplant ergens diep in mij betreffende notenhouten/teakhouten meubels uit de jaren zestig. Tot ontkiemen gaat heel lang duren, áls het überhaupt gaat gebeuren. Maar zeg nooit nooit. Een aantal meubelstukken in huis stammen nog uit de tijd van mijn derde verloofde. 

Nadat we op ons gemak alles hadden bekeken hebben we nog heerlijk op een terras gezeten voor een wijntje en even lekker bijgekletst. Het was een geweldig leuke middag. 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten