donderdag 22 september 2022

Herinnert U zich deze nog? #204

 

NICO HAAK
"ENERGIE"
1979
Tipparade

Inhakend op het blogje van gisteren, feestzanger Nico Haak wist het in 1979 al dat we zuiniger aan moesten doen met energie. Nu 43 jaar later is het niet veel opgeschoten. Het enige wat schiet zijn de energieprijzen, en wel omhoog, om het nog maar niet te hebben over wat het met ons milieu en klimaat doet. De tijd om het in een vrolijke meezinger onder de aandacht te brengen is wel voorbij.

Mensen van na 1990 zegt de naam Nico Haak waarschijnlijk niet zo veel, maar mensen van mijn generatie kunnen nog woordelijk zijn grote hits, met name uit de jaren zeventig, meezingen, o.m. 'Honkie Tonkie Pianissie', 'Foxie Foxtrot' 'Is Je Moeder Niet Thuis' en het onwaarschijnlijke duet met Boudewijn de Groot 'Tante Julia'. Ik ken iemand die met hem heeft gewerkt en die vertelde dat daar waar Nico Haak optrad het binnen no time één grote dansende en hossende menigte werd. Die man kon dat. 

Hij is helaas niet oud geworden. Hij is op 13 november 1990 op 51 jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Hij was getrouwd en had drie zonen, waarvan er één op 11 jarige leeftijd is verongelukt in het verkeer. Sinds 1987 was hij (á ƒ 25.000 per jaar) het boegbeeld van de Bioregulator armband welke een heilzame werking zou hebben. Na zijn overlijden stortte de verkoop ervan volledig in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten