Tweede Pinksterdag kwamen vrienden Rick en Chris langs voor een gezellig samenzijn en weer even bijkletsen over van alles. Het was zelfs zulk lekker weer dat we in de namiddag op de lanai konden zitten met een wijntje en knabbeltjes. Ze bleven ook voor het diner en ik had me verdiept in de stapel menuboekjes waar ik al eens eerder over heb geschreven, een hele serie boekjes uit de jaren negentig met hele leuke en lekkere recepten.
Deze keer had ik gekozen voor waterkerssalade met rookvlees en appel als voorgerecht, gehaktballetjes in olijvensaus met pittige couscous en komkommersalade voor het hoofdgerecht, het dessert werd verzorgd door meneer Heijn, mango-passievrucht macarons met koffie/thee. Het voorgerecht had ik gekozen omdat we bij het diner na de oratie van Chris waterkerssoep kregen. Ik had nooit zo'n beeld bij waterkers hoe het zou smaken, maar die soep was heerlijk. Ik had via het wijde web gezien dat Albert Heijn waterkers verkocht, maar eenmaal in de winkel bleek het niet in het assortiment te zitten, dus heb ik het voorgerecht gemaakt met een andere sla, was net zo lekker, hoewel dat weten we natuurlijk niet écht.
Chris en Rick vonden het heel smakelijk en Chris heeft zelfs een foto gemaakt van de receptjes, zodat ze het zelf ook eens konden maken, en wie weet vinden zij wel ergens waterkers. En ook u zal ik deze keer verblijden met de recepten, kijk maar wat u ermee doet. Het is niet heel ingewikkeld, ik ben niet een echte keukenprins, dus het moet voor mij allemaal niet te moeilijk zijn. Eenvoudig en toch smakelijk is mijn devies. De recepten zijn voor twee personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten